ALCOI
La UPCCA posa en marxa un taller preventiu destinat a famílies amb adolescents a Alcoi
Abordarà temes com la gestió de les tensions, la resolució de conflictes en la família i el consum d'alcohol entre joves
REDACCIÓ - 23/02/2022
Cartel/EPDA
Cartel/EPDA

La Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives Municipal (UPCCA) d'Alcoi reprén la seua activitat formativa amb nous tallers preventius. El primer es posarà en marxa al març i està dirigit a famílies amb fills i filles adolescents.

El taller "Escola de Famílies: Educar per a la vida" tindrà lloc tots els dimecres del pròxim mes de març (els dies 9, 16, 23 i 30) de 17:00h a 19:00h a la Sala Àgora, en la plaça Ramón y Cajal, 6.

L'objectiu és dotar a les famílies d'eines per a poder fer front a situacions que es poden viure amb fills i filles adolescents. S'abordaran temes com la gestió de les tensions i conflictes en la família o el consum d'alcohol en adolescents, amb l'objectiu de proporcionar eines per a ajudar els joves a potenciar la seua autoestima o a trobar amistats enriquidores, entre altres temes.

Des de la UPCCA es recorda que és imprescindible realitzar la inscripció prèvia, ja que es tracta d'un aforament limitat. Aquesta es pot realitzar a través de l'enllaç: https://survey.zohopublic.eu/zs/s3hwxy.

Per a qualsevol consulta o per a sol·licitar ajuda amb la inscripció, també es pot trucar al telèfon 628193246 o enviar un email a l'adreça upc@alcoi.org.

Segons recorda la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gràcia, aquesta activitat forma part del Pla de Drogodependències i Altres Conductes Addictives d'Alcoi 2022-2025, aprovat a principis d'aquest mes de febrer. "Un dels àmbits d'actuació més importants d'aquest pla és l'àmbit familiar, en el qual s'intenta proveir a les famílies alcoianes amb la major quantitat possible d'instruments informatius, formatius, preventius i orientatius. Per aquest motiu, considerem que activitats com la que es planteja amb aquest taller són importantíssimes per a reduir els factors de risc i augmentar els de protecció enfront del consum abusiu i de generació d'addiccions".