BÉTERA
Bétera sembra les tradicionals 'Alfàbegues' malgrat la cancel·lació de les Festes d'Agost
L'actual situació sanitària i la incertesa en el futur més pròxim han fet prendre aquesta difícil i complicada decisió
REDACCIÓN - 25/03/2021
Sembra de les alfàbegues. EPDA.
Sembra de les alfàbegues. EPDA.
El bon temps i el clima són els factors més importants per a les Alfàbegues. Per això Ramón Asensi, encarregat de cultivar-les, ha començat hui a plantar la sement que l'alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, espera "done unes grans i esplendoroses Alfàbegues per a omplir Bétera d'il·lusió i esperança". 

Fa tan sols una setmana que l'Ajuntament va prendre la decisió consensuada amb Obreres i Majorals de suspendre les Festes d'Agost en honor a la Mare de Déu. Unes festes assenyalades i importants per a tots els beterans i beteranes, que durant el mes d'agost omplin els carrers d'alegria, molt de confeti i quilos de pólvora. L'actual situació sanitària i la incertesa en el futur més pròxim han fet prendre esta difícil i complicada decisió en la qual "en cap moment s'ha plantejat renunciar a cultivar nostres Alfàbegues perquè són el nostre senyal d'identitat, perquè som un poble de tradicions i història i volem que perdure malgrat les circumstàncies", ha destacat el regidor de Festes, Manuel Pérez. 

Per eixa raó, hui han començat els preparatius per al qual serà, novament, un any diferent però no menys especial. De bon matí, Ramon Asensi ja tenia l'Hort dels Alfàbegues preparat i llest per a començar amb un "ritual" que es repeteix any rere any per a la sembra de les Alfàbegues. 

L'alcaldessa de Bétera al costat d'algunes Obreres i alguns Majorals han volgut marcar en el calendari este dia i acudir a l'Hort per a acompanyar a Ramón Asensi en tan important treball per a Bétera. 

"És un dia especial, carregat de sentiments oposats. A Bétera vivim esta festa com a part de la nostra identitat, la portem en la sang i saber que no tindrà lloc, entristeix però és moment de ser prudents i responsables i de voler el benestar de la nostra ciutadania per damunt de tot", ha manifestat Elia Verdevío. 

Mentre que Manuel Pérez, ha assenyalat "treballarem perquè 2022 siga un any inoblidable, convidarem a veïns, veïnes i estrangers a conéixer les nostres Festes, al fet que respiren l'olor tan característica de nostres Alfàbegues, al fet que se submergisquen en nostra Coetà i gaudisquen de la pólvora". 

De moment, les Alfàbegues d'enguany ja s'han plantat i, si el sol i el bon temps continua estos dies, la setmana vinent ja es podran veure els primers brots d'una Festa que, passe el que passe, està sempre en el cor de Bétera.