CASTELLÓ
Castelló avança en l'organització del Mundial d'Handbol Femení previst al desembre
Marco posa en valor l'esport com a revulsiu econòmic i destaca la importància de visibilitzar el paper de les dones en aquest àmbit
REDACCIÓ - 22/03/2021
Reunió amb els presidents/EPDA
Reunió amb els presidents/EPDA

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut aquest matí una reunió de treball amb el president del Comité Olímpic Espanyol, Alejandro Blanco, el president de la Federació Internacional d'Handbol, Hassan Moustafa, el president de la Real Federació Espanyola d'Handbol, Francisco Vidal Blázquez García, i els alcaldes de Granollers, Torrevieja i Llíria. En la trobada, celebrada a València, els representants dels organismes esportius i les autoritats municipals han abordat l'organització del Campionat del Món d'Handbol Femení que tindrà lloc el mes de desembre i del qual Castelló és seu juntament amb la resta de municipis citats.

En aquest sentit, Marco ha assenyalat que "el mundial brindarà a Castelló una nova oportunitat per a situar-se en el mapa de l'esport internacional i projectar el nom, la imatge i els atractius de la nostra ciutat". "Aquest any marcat per la pandèmia ha sigut molt complex per al món de l'esport, que ha fet grans esforços per a adaptar-se a les restriccions sanitàries", ha valorat l'alcaldessa, qui recorda que "l'esport, en general, i especialment esdeveniments com el Mundial d'Handbol Femení contribueixen també a la reactivació econòmica, ja que no sols mobilitzen a organitzacions esportives i professionals, sinó també a aficionats, visitants i espectadors".

Marco ha ressaltat que aquest campionat del qual Castelló serà seu "és important també perquè significa donar suport a l'esport femení, un compromís del Govern municipal en la lluita per la igualtat". "Volem continuar visibilitzant el paper de les dones en aquest àmbit i promovent nous referents per a xiquetes i adolescents", ha destacat la primera edila.

Està previst que el Campionat del Món d'Handbol Femení se celebre entre el 2 i el 19 de desembre en sis seus oficials de Catalunya i la Comunitat Valenciana. A Castelló, s'ha triat el pavelló Ciutat de Castelló per a albergar el torneig, i el Chencho, per a entrenaments, i es disputaran 21 partits. Cal recordar, a més, que és la primera vegada en la història que Espanya organitza aquest mundial, una cita que comptarà amb la presència de 32 països.