CORONAVIRUS
Salut Pública de Gandia informa als ajuntaments sobre el procés de vacunació i la baixada de la incidència acumulada
S’ha completat ja la vacunació a les residències de la Safor, i esta setmana s’està vacunant als centres de diversitat funcional, entre ells el Centre Ocupacional la Valldigna
REDACCIÓN - 16/02/2021
Imatge de arxiu.
Imatge de arxiu.

El Departament de Salut Pública de Gandia ha mantingut hui una reunió amb els ajuntaments de la Safor, entre ells Tavernes, per a informar-los de la situació sanitària actual. En la reunió s'ha constatat la baixada notable de casos positius per COVID-19 i de la incidència acumulada als municipis de la Safor degut a l'eficàcia de les restriccions i mesures adoptades. Tot i el descens de contagis, des de Salut Pública de Gandia insisteixen que la població no pot baixar la guàrdia durant les pròximes setmanes i s'han d'extremar les precaucions i seguir totes les recomanacions sanitàries.

Les dades oficials publicades hui per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública informen que a Tavernes hi ha un total de 117 positius actius en els últims 14 dies i una incidència acumulada de 680 positius per cada 100.000 habitants.

A més, s'ha comunicat que la situació a les residències de la comarca està controlada i que la vacunació, ja completada, està aturant els contagis. El Departament de Salut Pública de Gandia ha informat que el seguiment mèdic als residents positius és de 28 dies.

El procés de vacunació continua avant després de completar-se en els hospitals, centres de salut i residències. Durant esta setmana s'està vacunant els centres de diversitat funcional, com el Centre Ocupacional la Valldigna, els usuaris i professionals del qual han rebut hui la primera dosi de la vacuna.

El següent pas en el procés de vacunació serà administrar la primera dosi a grans dependents i persones majors de 90 anys. De moment, les vacunes Moderna i Pfizer seran administrades a les persones majors de 55 anys, mentre que la resta de població rebrà la vacuna AstraZeneca.

També s'ha informat en la reunió que no s'ha detectat ninguna variant o cep de la COVID-19 a la Safor, tot i que es continua investigant als laboratoris.

Per últim, el Departament de Salut Pública de Gandia ha mostrat el seu compromís de reunir-se amb els ajuntaments amb major freqüència per tractar la situació sanitària a la comarca de la Safor.