CARCAIXENT
Carcaixent consolida l'ús dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics
Durant el primer any de funcionament la recàrrega ha permés estalviar 3.247 kg d’emisssions de CO² a l’atmosfera
REDACCIÓN - 18/12/2020
Punts recàrrega Baronessa Santa Bàrbara. EPDA.
Punts recàrrega Baronessa Santa Bàrbara. EPDA.
Este mes de desembre es compleix un any de la posada en funcionament dels 8 punts  de recàrrega per a vehicles elèctrics en Carcaixent, durant el qual s'ha observat un creixement progressiu del seu ús. Concretament, Carcaixent disposa de 4 punts de recàrrega situats al Carrer Gandia (junta a la Piscina Coberta), Mestre Giner, Marquesa de Montortal i Avinguda Corts Valencianes (junt al Pavelló d'Esports). 

Segons es desprèn de l'informe dels punts de recàrrega de vehicles elèctrics durant el primer any de funcionament s'han realitzat un total de 246 recàrregues de 41 usuaris distints, de les quals 18 corresponen al punt de recàrrega del carrer Corts Valencianes, 73 al punt del carrer Gandia, 95 al de mestre Giner i, per últim, 110 al punt de Marquesa Montortal, on més recàrregues es registren. 
Pel que fa a la mitjana de temps de recàrrega utilitzat se situa en 139,91 minuts, sent el punt del carrer Gandia on durant major temps solen estar les persones usuàries amb el vehicle connectat amb una mitjana de 172 minuts. 

El consum total de Kwh en este primer any se situa al voltant dels 2800 KwH, el que ha permès un estalvi d'emissions a l'atmosfera de 3.247 kg de CO².
Convé recordar que cadascun dels punts permet una càrrega semirràpida per a dos vehicles simultàniament, és a dir, amb uns 60 minuts de càrrega es pot obtindre una autonomia d'aproximadament 130 km. El funcionament del sistema és molt intuïtiu i  permet carregar el vehicle mitjançant una aplicació de mòbil o amb una targeta identificativa. 

Lluís Candel, regidor de Mobilitat, ha fet un balanç molt positiu del primer any d'us dels punts de recàrrega «els informes demostren que cada vegada hi ha més gent que opta per este tipus de vehicles per als seus desplaçaments, no obstant, des de les administracions s'ha de treballar més per a que esta acabe sent l'opció majoritària». En esta línia, el regidor ha avançat que l'Ajuntament de Carcaixent té previst substituir progressivament la flota de vehicles municipals per vehicles elèctrics, «l'any passat es va adquirir el primer per a l'ús del personal que treballa en l'Àrea de Territori, i en estos moments està pendent la compra de dos vehicles elèctric per a la Policia Local amb l'objectiu de substituir els vehicles convencionals per models elèctrics ja que les institucions som les primeres que hem de donar exemple apostant per els nous tipus de mobilitat».