ALBALAT DELS TARONGERS
Albalat dels Tarongers s'ompli de festa i cultura a l'agost
L’esport amb la volta a peu i pilota valenciana, la tradició i el IV Concurs de Pintura ràpida Ximo Michavila enceten la programació festiva
M. MARTÍNEZ - 26/07/2018
Les tradicionals calderes de les festes d
Les tradicionals calderes de les festes d"Albalat dels Tarongers. EPDA

Amb l'arribada de l'agost, el municipi d'Albalat dels Tarongers s'ompli de festa i cultura. Arriben les seues festes patronales que comencen amb la setmana cultural i esportiva l'1 d'agost amb la XXVIII Volta a Peu al poliesportiu municipal, a les 18:30 hores.

El dissabte 4 d'agost la localitat es convertirà en l'escenari de nombrosos pintors que reflectiran en els seus llenços els bells espais d'aquesta localitat de La Baronia. I és que l'Ajuntament d'Albalat dels Tarongers convoca la IV edició del Concurs de Pintura Ràpida Ximo Michavila, que es durà a terme el dissabte 4 d'agost en el municipi.

Podran participar totes les persones que ho desitgen, tant pintors professionals com amateurs. El tema de les seues obres serà el poble d'Albalat dels Tarongers i el seu entorn. Els interessats a participar hauran de personar-se en la ludoteca, situada en el carrer Llarg, 3, el dia 4 d'agost, de 8 a 9:30 hores, i a les 16:30 hores es procedirà a fer públic els premis. A continuació s'inaugurarà l'exposició de les obres seleccionades i premiades en la ludoteca. La mostra romandrà oberta fins al diumenge 19 d'agost, en horari de 18 a 21 hores.

Els premis són 500 euros per al primer; 200 euros per al segon classificat; 150 euros per al tercer, i 100 euros per al primer premi artista local.

L'esport també serà protagonista el dissabte 4 d'agost amb la final del primer campionat de pàdel que es celebra amb motiu de les festes.

Trobada bolilleres

La tradició i l'art de les bolilleres inundaran el carrer Major d'Albalat dels Tarongers amb la III Trobada de Bolilleres, a les 10 hores. I tambè es durà a terme la final del III Campionat de Frontó.

La pilota valenciana estarà present el dilluns 6 d'agost amb una partida al carrer Major, a les 19:30 hores i la música serà la protagonista el dimarts dia 7 amb el concert de la Societat Músic-Cultural del poble a l'auditori municipal, a les 10:30 hores.

El Dia dels Xiquets es celebrarà el dimecres 8 d'agost. Jocs tradicionals i unflables d'aigüa faran les delícies dels més menuts tot el dia. I per la nit, sopar de sobaquillo infantil i cinema d'estiu al Jardí del Riu.

Musikestiu

El cicle de música Musikestiu torna enguany. El dilluns 9 d'agost s'oferirà un concert de metalls a càrrec d'Asensi's Brass Quinter a l'auditori municipal, a les 20 hores.

La setmana de festes s'encetarà el divendres 10 d'agost amb un sopar de sobaquillo a favor de la lluita contra el càncer a la plaça de baix. A continuació, els assistents podran gaudir de la nit de monòlegs a càrrec d'Óscar Tramoyeres i Óscar Martínez.

El concurs de paelles es farà el dissabte 11 d'agost, a les 21 hores, al Jardí del Riu. I després amenitzarà la vetlada una orquestra de música.

El teatre serà l'ingredient principal de les festes el diumenge 12 d'agost amb la representació de la companyia local Associació Cultural Mestre Moragrega.

Els veïns participaran en un nou sopar de sobaquillo el dilluns 13 d'agost amenitzat per 'La Pepa', i el dimarts 14 d'agost es realitzarà la cavalcada de disfresses. Després hi haurà macro-discomòbil al Jardí del Riu.

El dimecres 15 d'agost, Albalat dels Tarongers celebrarà la festivitat en honor a la Mare de Déu amb els tradicionals actes religiosos. Cercavila, missa, processó i com a colofó l'espectacle musical 'Como hemos cambiado'.

El Dia de Sant Roc es celebrarà el dimarts 16 d'agost. Les calderes i la poalà són els actes més participatius d'aquesta jornada, així com la processó en honor al patró. Per a conclure el dia festiu, la Diabòlica de Morvedre oferirà un correfoc.

El divendres 17 d'agost es celebrarà el Dia de la Divina Pastora amb cercavila, missa, processó i l'espectacle musical 'Hollywood'. I el dissabte 18 d'agost es faran els playbacks i discomòbil.

La Setmana de Bous començarà el dilluns 20 d'agost i s'allargarà fins al dissabte dia 25. Entrada de vaques i bous, bous embolats, bous infantils, les tradicionals entrades de caixó i una 'deslizadora' aquàtica seran els actes principals d'aquesta setmana d'actes taurins.

L'alcaldessa, Maite Pérez, ha agraït l'esforç de totes les persones que han col·laborat de forma desinteressada "a aconseguir que les nostres festes siguen de qualitat". "Siguem abanderats de l'hospitalitat que ens caracteritza i rebem a tots amb harmonia", conclou Pérez.