ALBALAT DELS TARONGERS
L'ampliació de l'aulari d'Albalat dels Tarongers començarà en 2019 amb 1,7 milions d'euros
El centre passarà de 300 metres quadrats a 1.000 per a suprimir els barracons existents
M. MARTÍNEZ - 28/06/2018
Última visita d?una consellera al col·legi. EPDA
Última visita d?una consellera al col·legi. EPDA

Les obres per a ampliar i reformar l'aulari del CRA Baronia Baixa d'Albalat dels Tarongers començaran el pròxim any 2019. L'Ajuntament de la localitat ja ha aprovat la memòria explicativa i ara espera que la Conselleria d'Educació done el seu vistiplau per a començar a redactar el projecte i adjudicar les obres, que compten amb un pressupost d'1,7 milions d'euros.

Les millores del centre educatiu del municipi s'inclouen en el Pla Edificant de la Conselleria, que el seu objectiu és eliminar els barracons dels col·legis de la Comunitat Valenciana. En el cas de l'aulari d'Albalat dels Tarongers, existeixen dos barracons i dues aules dividides en quatre classes per a poder albergar als més de 70 alumnes de la localitat, per la qual cosa l'ampliació del centre era "una vertadera necessitat", ha matisat l'alcaldessa, Maite Pérez. El col·legi passarà d'ocupar els 300 metres actuals a 1.000 de nova construcció. Segons la proposta de la Conselleria d'Educació, el centre comptarà amb dues aules d'Infantil, tres de Primària, una d'Educació Especial, un aula d'educació artística, biblioteca, gimnàs amb vestuaris i els despatxos i aules per a professors i personal del col·legi.

Des que es creara el col·legi d'Albalat dels Tarongers en 1982 no s'havia escomès cap intervenció per a millorar les instal·lacions. Els usuaris pateixen goteres quan plou; les finestres són velles i fa fred a l'hivern; hi ha persianes trencades, i cambres de bany antigues que cada dues per tres es trenquen. Per açò, l'Ajuntament i la comunitat escolar exigien una actuació urgent.

Finalment, cal destacar que mentre es realitzen les obres, els alumnes impartiran les classes en un edifici municipal habilitat per a l'ocasió.