ALCOI
Alcoi celebra el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP)
El lema d’aquest any són ‘Els valors de l’esport’
REDACCIÓ - 28/01/2022
Reunió/EPDA
Reunió/EPDA

Aquest divendres, 28 de gener, s'han dut a terme diverses activitats per commemorar el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau (DENIP) amb actes per a l'alumnat de primària i secundària.

En concret al llarg del matí s'ha fet a la Glorieta els actes sota el lema «Els valors de l'esport». A partir de la proposta presentada per les Escoles Associades UNESCO d'Alcoi s'ha plantejat una reflexió sobre el poder que té l'esport de proporcionar un marc universal per a l'aprenentatge de valors, contribuint així al desenvolupament d'habilitats necessàries per a una ciutadania responsable.

Des de les 10 del matí, la Glorieta ha acollit a l'alumnat de 3r de Primària, que han participat en activitats lúdiques preparades i desenvolupades per l'alumnat del cicle formatiu de TASOC, Tècnic Superior d'Animació Sociocultural del CIPFP Batoi. Una hora després ha arribat l'alumnat de 1r cicle de Secundària i ha tingut lloc la lectura del Manifest elaborat per l'alumnat de l'IES Andreu Sempere. Un parell d'alumnes del cicle de TASOC han dirigit l'acte, fent de mestres de cerimònies.

Com és habitual, la Sala de Plens de l'Ajuntament d'Alcoi ha acollit l'acte dirigit per a l'alumnat de 2n cicle d'ESO, 'Una pregunta per la Pau'. Cada centre ha preparat preguntes que han fet a esportistes d'Alcoi de renom, en concret, Manolo Candela i Mònica Castillo. Candela ha quedat campió de tir amb arc adaptat tant en campionats, nacionals, com internacionals, participant en quatre ocasions en els Jocs Paralímpics. Per la seua banda, Mónica Castillo ha jugat a futbol sala al màxim nivell i es va retirar en finalitzar l'última lliga. Ha estat 11 temporades seguides en Primera Divisió, aconseguint dues vegades el subcampionat. A més va aconseguir dos títols Europeus d'Universitats.

«Aquest any el dia de la Pau està dedicat als valors de l'Esport. L'esport pot ensenyar valors com l'equitat, el treball en equip, la igualtat, la disciplina, la inclusió, la perseverança i el respecte. També enguany hem cregut molt convenient vincular la proposta d'enguany a 4 ODS: salut i benestar, educació de qualitat, igualtat de gènere i reducció de les desigualtats», ha ressaltat el regidor d'Educació, Jordi Silvestre.