L"Oficina PANGEA Santa Pola / EPDAL'Oficina Pangea (abans AMICS) d'atenció a les persones migrants de Santa Pola presta els seus serveis al nostre municipi des de fa ja 10 anys.
Els objectius principals de PANGEA són afavorir la inclusió́ social de les persones migrants en el conjunt de la ciutadania, promoure la convivència intercultural mitjançant el dià leg, el coneixement mutu i l'enriquiment entre persones i grups de diferents cultures, aixà com fer més visible la xarxa d'oficines PANGEA i les accions desenvolupades en la Regidoria de Migracions de l'Ajuntament de Santa Pola.
La distribució de la població migrant a Santa Pola és de: 4.339 persones al nucli urbà i 4.251 a Gran Alacant. Les principals nacionalitats són el Regne Unit, Ità lia, Rússia, Colòmbia i França.
Durant aquest passat 2020 s'ha observat no sols un canvi en el perfil de les persones ateses des de l'oficina, sinó també́ un augment de la població migrant que ascendix a 8.590 persones (un 13% més respecte a l'any anterior), malgrat la crisi per la pandèmia a nivell mundial i el tancament de fronteres.
A més, destaca un canvi significatiu en relació́ a la situació documental ja que la majoria d'ells/es compten amb almenys un número d’identificació́ d'estranger (NIE). Principalment pensem que es deu a l'augment significatiu de persones procedents de països de la Unió́ Europea (aplicació́ del règim comunitari de la nostra llei
d’estrangeria).
Respecte al nombre de persones ateses de manera directa ha sigut un total de 238 persones, de les quals 75 van sol·licitar i 68 d'elles finalment van rebre un informe d'integració social. Respecte a l'any anterior l'oficina Pangea ha augmentat les atencions un 47%.
L'atenció al migrant es va adaptar en el 2020 per la COVID19 on el mòbil es convertà en el principal instrument de treball, juntament amb les xarxes socials amb què es compta des de l'oficina.
Durant els primers mesos va ser important el suport que s’oferà a aquelles persones als quals la pandèmia els sorprengué amb molt baixos coneixements en les noves tecnologies, atès que qualsevol trà mit i/o accés a servei o prestacions s’havia de fer de forma telemà tica.
Entre les activitats realitzades, convé destacar el servei d'atenció integral a persones immigrades, aixà com diverses accions comunità ries com ara la celebració del Dia Internacional de les Persones Migrants -que aquest passat any es va fer a través de xarxes socials-, cursos d'aprenentatge de l'idioma, tallers formatius, accions de mediació intercultural preventiva per a l'accés de la població migrant als serveis comunitaris bà sics, accions de coordinació amb altres administracions o entitats i accions de visibilització del servei.
Comparte la noticia
CategorÃas de la noticia